Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев. Мандатът е твърде кратък, за да губи дни в спорове за постове, затова Главчев е поел и външно министерство, заявява премиерът и добавя, че "екипът във външно министерство е от изключително добри експерти и дипломати и няма никакви притеснения за ежедневната работа там". 

"Има опити да се манипулира общественото мнение, че България ще бъде въвлечена във войната. Този уикенд, като се качвах на Витоша по пътеките между хижите "Момина скала" и "Средец" едни младежи ми казаха: "Само не ни пращайте в Украйна". Искам да уверя българските граждани, че наши военни под никаква форма няма да бъдат изпращани в Украйна. Знаете, че без санкция на парламента такова решение не може да бъде взето. Така че всякакво говорене по тази тема е спекулация", подчертава Главчев. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00