Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вместо отговор"

Снимка: YouTube / Kiril Kalev

Всички знаем "Снегът на спомена" – една от емблематичните песни на Георги Минчев по музика на Петър Ступел и текст на Александър Михайлов. Двама негови приятели – Михаил Белчев и Кирил Калев – са я вплели в своята песен "Вместо отговор" като почит към незабравимия Георги Минчев, на когото Михаил Белчев е посветил текста. Автор на музиката е Кирил Калев, който през годините е свързан с дълбоко приятелство и с двамата. Затова "Вместо отговор" логично намира своето място в неговия нов албум "Изкуството на песента" като своеобразен емоционален "химн" на приятелството в поезията и музиката.

Кирил Калев и Михаил Белчев
Пълното име на четвъртия авторски албум на Кирил Калев е "Kiril Kalev & Friends 4 The art of song". Той се появи в края на 2023 г. по повод "закръглената" 69-та годишнина на автора, както самият той обича да се шегува, но отбелязва и неговата 50-годишнина на сцената.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15