Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вместо отговор"

Снимка: YouTube / Kiril Kalev

Всички знаем "Снегът на спомена" – една от емблематичните песни на Георги Минчев по музика на Петър Ступел и текст на Александър Михайлов. Двама негови приятели – Михаил Белчев и Кирил Калев – са я вплели в своята песен "Вместо отговор" като почит към незабравимия Георги Минчев, на когото Михаил Белчев е посветил текста. Автор на музиката е Кирил Калев, който през годините е свързан с дълбоко приятелство и с двамата. Затова "Вместо отговор" логично намира своето място в неговия нов албум "Изкуството на песента" като своеобразен емоционален "химн" на приятелството в поезията и музиката.

Кирил Калев и Михаил Белчев
Пълното име на четвъртия авторски албум на Кирил Калев е "Kiril Kalev & Friends 4 The art of song". Той се появи в края на 2023 г. по повод "закръглената" 69-та годишнина на автора, както самият той обича да се шегува, но отбелязва и неговата 50-годишнина на сцената.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Биг Бендът на БНР и певците Васил Петров и Валерия Стоянова откриват международния джаз фест в Боровец

От 2 до 7 август ще се проведе третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Музикалният форум вече е традиция в културния календар на планинския ни курорт. Според директора на фестивала д-р Татяна Илиева "Енергията на..

публикувано на 02.08.24 в 06:10

Как Аксаково стана дом на първата момичешка гайдарска група в България

Гайдата е един от най-характерните народни инструменти в българския фолклор. Звукът ѝ е добре познат на Балканите, но може да бъде открит в мелодии и съвременни интерпретации на музиканти от редица държави из Европа, Африка през Австралия и дори..

публикувано на 31.07.24 в 11:45

"Стъпка по-близо"

Дуетът Chaz\'n\'Byanka  записа нова песен. В "Стъпка по-близо" към Любомир Боянов и Василина Бянкова се присъединява и Даниел Петров, познат ни от групата Taking Heed. Зад създаването на тази песен стои една реална и много романтична история...

публикувано на 31.07.24 в 10:15