Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

Българската общност в Сарагоса представи достойно родината си

9
Снимка: AIBA "BG"

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители на различните испански региони, асоциации и културни дружества на други етноси и народи. В един пъстър уикенд всички те представят типични за страните си предмети, обичаи, музикални и други изпълнения.  


На българския щанд бяха показани характерни за страната ни продукти, козметика и сувенири, като за всеки от тях беше предоставена богата информация от Яна, организирала щанда, съобщиха за Радио България от  Асоциацията на българските имигранти в Арагон "БГ" (AIBA "BG").


"Гордеем с нашите ученици и преподавателката им по музика Теодора Донева! Незабравими мигове, преживени с Алекса, като водеща и Цвети, която запозна публиката с интересни факти за България, Ара, Еми, Маги, Ева, Дани, Дариа, Моника, Кубрат, Иван, Ники и Мария Исабел с хората свързващи ни с нашата родина! Теодора- невероятна! Взриви площада, заедно с нейната група! Изви се голямо българско хоро на центъра на Сарагоса! Представихме българска козметика и продукти от България! Голямо благодаря за Яна, която организира щанда ни и предостави много информация на всички посетители! Супер екип на една не много голяма, но сплотена българска общност!" – написаха ни с възторг от асоциацията, към която функционира и Българското неделно училище "Васил Левски".


Още снимки от събитието вижте в галерия под публикацията.

Фото: AIBA "BG"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Мечти между думите" – първо арт представяне на Енджи Туфа в Тирана

Изкуството винаги е съществувало като форма на изразяване, чрез която можем да разкрием вътрешния си свят. Това направи и артистът от български произход Енджи Туфа, която изрази себе си, детството и произхода си чрез изложбата "Мечт и между думи..

публикувано на 02.06.24 в 22:07

Сънародниците ни в Австрия поднасят цветя пред паметника на Христо Ботев

Българите в Австрия ще отбележат заедно Деня на Христо Ботев и на загиналите свободата и независимостта на България, съобщиха от посолството ни във Виена.   Дипломатическата мисия отправи покана към сънародниците ни да се съберат днес от 14,00 ч. в Парка..

публикувано на 31.05.24 в 10:49

В Брюксел започва Фестивалът на българската книга

Български автори ще гостуват в Брюксел в рамките на шестото издание на Фестивала на българската книга. Традиционният годишен форум за срещи между читатели, издатели, преводачи и творци на перото ще се проведе между 31 май и 2 юни, съобщи за БТА..

публикувано на 31.05.24 в 06:15