Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

Българската общност в Сарагоса представи достойно родината си

9
Снимка: AIBA "BG"

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители на различните испански региони, асоциации и културни дружества на други етноси и народи. В един пъстър уикенд всички те представят типични за страните си предмети, обичаи, музикални и други изпълнения.  


На българския щанд бяха показани характерни за страната ни продукти, козметика и сувенири, като за всеки от тях беше предоставена богата информация от Яна, организирала щанда, съобщиха за Радио България от  Асоциацията на българските имигранти в Арагон "БГ" (AIBA "BG").


"Гордеем с нашите ученици и преподавателката им по музика Теодора Донева! Незабравими мигове, преживени с Алекса, като водеща и Цвети, която запозна публиката с интересни факти за България, Ара, Еми, Маги, Ева, Дани, Дариа, Моника, Кубрат, Иван, Ники и Мария Исабел с хората свързващи ни с нашата родина! Теодора- невероятна! Взриви площада, заедно с нейната група! Изви се голямо българско хоро на центъра на Сарагоса! Представихме българска козметика и продукти от България! Голямо благодаря за Яна, която организира щанда ни и предостави много информация на всички посетители! Супер екип на една не много голяма, но сплотена българска общност!" – написаха ни с възторг от асоциацията, към която функционира и Българското неделно училище "Васил Левски".


Още снимки от събитието вижте в галерия под публикацията.

Фото: AIBA "BG"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54

В Тараклия отбелязаха 172 години от рождението на Олимпий Панов

В Тараклия - молдовския район с предимно българско население, отбелязаха 172 години от рождението на българския офицер, роден в Тараклия, Олимпий Панов. Пред паметника на майора се събраха районните служби, начело с председателя на района Лазар..

публикувано на 17.06.24 в 19:15