Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Burnout" – свеж коктейл от поп, кънтри, блус и… щипка джаз

Снимка: Facebook / Grafa.Official

Още сме едва в началото на работната седмица, а вече се чувстваме преуморени, прегорели в работата си… Значи песента на Графа "Burnout" е точно за нас! Рано или късно, всеки може да разпознае себе си в героя от "Burnout" като нужда да забавим темпото.

Този термин навлезе в бита ни и се налага все по-трайно. Владимир Ампов - Графа го използва за заглавие на най-новата си песен, която се нарежда до негови шеговито-тематични хитове, като "Дим да ме няма". Музиката е написал сам, текста – заедно с Йордан Жечев, а по аранжимента е работил със Живко Петров, чието разпознаваемо пиано елегантно се включва малко преди края на песента. Освен тази щипка джаз, "Burnout" ни поднася свеж коктейл от поп, кънтри и блус.


Графа споделя, че идеята за песента идва от приятелството и подкрепата на хората в квартала, техните занаяти и бизнеси, от топлата и непринудена атмосфера на Стара София. Сериозната тема за състоянието “Burnout” и стреса е поднесена лъчезарно и с усмивка, като решението е именно в това – да живеем като общност и в разбирателство.

Това е вдъхновило режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев да създадат нестандартен, различен и динамичен видеоклип. Той започва с ръгбистите от "Балкански котки" и Графа, който се показва и като убедителен актьор след зададения в началото самоироничен въпрос "Графа, имаш ли балада?". 


Сред динамичните картини и персонажи, включително и самия г-н Burnout, изигран от Йордан Жечев, стои темата, която вълнува огромна част от съвременното общество – непрекъснатият стрес и преумора, които могат да бъдат излекувани само с приятелство, човечност и здрави взаимоотношения.

Сякаш като антидот на този бърнаут, Графа подготвя "Най-щастливото турне". То започва от 26 юни в София и ще премине през големите градове в страната, завършвайки на 11 август в Пловдив. От екипа на музиканта обещават продукция, базирана на успешния му концерт на стадион "Васил Левски" от миналата година.

Снимки: Facebook / Grafa.OfficialПоследвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35