Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Песен на азбуката" изпълнена от "Радиодеца" БНР отправя поздрав за 24 май

Снимка: БНР

Българското национално радио (БНР) продуцира, записа и засне клип на "Песен на азбуката" изпълнена от вокална група "Радиодеца", която е поздрав за всички българи по света по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Песента е дело на композитора Влада Томова, автор на песни и организатор на майсторски класове по народно пеене. Родена е в Украйна, израснала в България, но е учила джаз в Berklee College of Music САЩ. Идеята е да има популярна песен за азбуката, която лесно да се запомня от децата, за да учат българските букви чрез образ и мелодия.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00