Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С "Песен на азбуката" изпълнена от "Радиодеца" БНР отправя поздрав за 24 май

Снимка: БНР

Българското национално радио (БНР) продуцира, записа и засне клип на "Песен на азбуката" изпълнена от вокална група "Радиодеца", която е поздрав за всички българи по света по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Песента е дело на композитора Влада Томова, автор на песни и организатор на майсторски класове по народно пеене. Родена е в Украйна, израснала в България, но е учила джаз в Berklee College of Music САЩ. Идеята е да има популярна песен за азбуката, която лесно да се запомня от децата, за да учат българските букви чрез образ и мелодия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05