Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Запрянов:

България е цел на хибридната агресия на Русия

Атанас Запрянов
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заподозря опити за руска намеса в изборите за български и за европейски парламент на 9 юни т.г. “Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в предстоящите избори”, заяви той в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София от днес до 27 май. Българският министър е говорител на Комитета по отбрана и сигурност.

България е цел на хибридната агресия на Русия, ние сме във фокуса на активни процеси и кампании на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси”, каза още Атанас Запрянов. По думите му, страната ни е подготвена за подобни действия и е изключително внимателна.

Около 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни – партньори и парламентарни организации, участват във форума.
БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00