Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

Снимка: БГНЕС

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса.

По-късно стотици гости и жители на града посрещнаха на градския площад шествието на царицата на розата, в което участваха и фолклорни състави от страната и чужбина. 

Неслучайно един от символите на нашата страна се ражда в един от най-красивите региони на България”, заяви зам.-министърът на туризма Павлин Петров. Той подчерта, че процесът по отглеждането и добиването на различни продукти от маслодайната роза е притегателен център за все по-голям брой туристи.

Празничната програма в Карлово ще продължи през целия ден и ще завърши в 21,30 ч. с илюминации и светлинно шоу.

Тържествата, посветени на ароматното цвете, привлякоха туристи от четири континента. Сред представените страни са Германия, Япония, Китай, Израел, Нидерландия, Белгия.БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Фестивал на цацата дава старт на летния сезон в Кранево

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата поставя началото на морските приключения в курортното селце Кранево! Атрактивна програма, много музика, танци, игри и богата кулинарна селекция очакват гостите край северния ни черноморски бряг от 14..

публикувано на 14.06.24 в 11:10
Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15