Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва 60-ият юбилеен Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

АМТИИ - Пловдив

Международният фестивал на камерната музика се открива днес в Пловдив. Събитието е посветено на местната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, чиято 60-годишнина съвпада с тази на фестивала.

Програмата на международния форум включва десет концерта, три майсторски класа, един симпозиум и представяне на книга. В юбилейното му издание ще се изявят както утвърдени музиканти, така и изгряващи звезди на класическата камерна музика.

Международното участие е много силно, но това не означава, че българските изпълнители са пренебрегнати. Участват бивши и настоящи възпитаници на АМТИИ, преподаватели и приятели на академията”, каза за БНР проф. Евгений Шевкенов, артистичен директор на фестивала.

Чуждестранните изпълнители идват от Австрия, Сърбия, Германия, Италия, Чехия, Франция и Узбекистан.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35