Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години ще ремонтират Дунав мост при Русе

Снимка: БГНЕС

В края на юни започва основен ремонт на Дунав мост при Русе. Той ще е тежък и труден. Движението ще е само в едната лента, но обновяването е неотложно и ще продължи 2 години, обяви пред БНТ служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова. Стойността на ремонта е 23 млн. евро, осигурени от държавата. Ще се ремонтира целия участък от 1,1 км., обясни Коритарова. Очаква се пускането на фериботната връзка Гюргево - Русе, която ще облекчи трафика. Коритарова оцени състоянието на пътищата в страната като незадоволително. Те не са ремонтирани в последните 3 години. Правени са само аварийни ремонти, но за съжаление и за тях парите са изчерпани. Автомагистрала "Тракия" се нуждае от ремонт край Сливен и Ямбол, но това ще стане след края на активния туристически сезон, поясни министърът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10