Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България няма да допусне намеса и дезинформация в изборите на 9 юни

Калин Стоянов
Снимка: БТА

С Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия няма да допуснем намеса в евровота и парламентарния вот на 9 юни, увери служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред Парламентарната асамблея на НАТО в София. „Понятието сигурност промени същността си и отдавна не се ограничава до обичайната концепция за военна защита. Сигурността е станала хоризонтална тема, която изисква тесен диалог и сътрудничество между институции, организации, партньори, гражданско общество и медии. Дори в контекста на настоящите военни конфликти и новите заплахи, като дезинформация и киберпрестъпност, общественото възприятие за сигурността не е фокусирано върху общата заплаха, а е пречупено през регистъра на личното спокойствие и неприкосновеност“, коментира министърът. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30
Ед Шийрън

66 хил. души очакват тази вечер Ед Шийрън на столичния национален стадион

Британската звезда Ед Шийрън излиза тази вечер на специално подготвена 360 градусова сцена на Националния стадион “Васил Левски” в София, за да изпълни своите хитове пред 66 хил. свои почитатели. Шоуто на музикалния поп идол, който гостува у нас на..

публикувано на 31.08.24 в 16:52

Евростат: 44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка извън дома

България заема второ място след Румъния сред страните в Европейския съюз по фактора “Неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома” на Евростат. Данните показват значителни неравенства и дисбаланси във възможностите на..

публикувано на 31.08.24 в 11:12