Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер Димитър Главчев:

Не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна

Снимка: БТА

Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна, заяви служебният премиер Димитър Главчев след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София.

"За мен това е типичен пример за хибридна атака и дезинформация. Нека бъдат спокойни българските граждани“, посочи служебният премиер.

Той поясни, че са обсъждали въпросите в черноморския регион и помощта за Украйна. Помощта няма алтернатива, не сме говорили за увеличаването й извън приетите решения от парламента, уточни премиерът.


“Йенс Столтенберг накрая на срещата каза, че с всичка сила трябва да помагаме на Украйна, но да не бъде въвлечена никоя страна от НАТО във войната”, добави Главчев. Столтенберг заяви на общата пресконференция, че приема задачата за подобрена сигурност в Черноморския регион и в Западните Балкани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50