Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена
Снимка: Меланж Булгарен, блог на българите в Австрия

Празнично хоро, организирано от фолклорната група "Пендари Виена" към сдружение "Извор" събра българите във Виена и впечатли австрийците пред красивата църква „Св.Карл” в центъра на австрийската столица на 26 май, съобщи Блогът на българите в Австрия Melange Bulgaren.

Освен танцьорите от "Пендари", за ръце се хванаха децата от българското училище "Св.св. Кирил и Методий" и танцова група "На хорото - Грац".
Накрая на превърналото се в традиционно за Виена събитие на Карлсплац в хората се включи и публиката, споделяйки вълнението от българските народни ритми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметна плоча беше поставена на параклиса "Св. Иван Рилски" в унгарския град Печ

В южния унгарски град Печ беше открита паметна плоча на входа на българския параклис "Св. Иван Рилски", предаде БТА, позовавайки се на Светла Кьосева, главен редактор на българско-унгарското списание за култура и обществен живот "Хемус". Параклисът е..

публикувано на 22.09.24 в 16:25

В Бесарабия изработиха календар за 2025 г. с български носии

Българи в Бесарабия издадоха календар с български носии. Той е създаден от местния радетел на българщината, колекционер и изследовател на традициите на българите от Бесарабия Александър Полибза и фотографа Валери Гайдаржи, а модели са бесарабски..

публикувано на 22.09.24 в 15:30

Населеният предимно с етнически българи Цариброд в Сърбия отбелязва своя празник

С богата програма от събития населената предимно с етнически българи община Цариброд (Димитровград) в Сърбия отбелязва празника си, съобщи БТА. Сред гостите днес, когато православните християни почитат Рождество Богородично по стар стил, се очакват..

публикувано на 21.09.24 в 10:04