Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само на 1 юни децата ще видят как се кара метро

Снимка: Facebook /Софийско метро

Децата в София имат възможност да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак чрез тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне". В деня на детето децата ще могат да посетят и халето с вагоните, за да се запознаят отблизо с конструкцията и функциите им. Малчуганите ще чуят и любопитни факти за това как се строи и как се движи метрото. 

Участието е безплатно, но местата са ограничени, се посочва в информацията на "Метрополитен", публикувана на Фейсбук страницата на предприятието. Максималният допустим брой деца в една група е 20, а посещението ще се извършва след предварително записване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36