Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Summer Vibes Festival отново гостува на Видин

Снимка: Община Видин

За пета поредна година Видин е домакин на Summer Vibes Festival. На 1 и 2 юни край крепостта "Баба Вида" децата ще открият един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито в реалния, а не в дигиталния свят. Ще има и безплатни концерти с участието на популярните сред тийнейджърите певци Dara и СкандаУ, както и live performance with DJ Theo.

Различни тематични дейности ще насочат вниманието към Деня на детето и Деня на Ботев - 2 юни, които съвпадат с фестивала. В програмата за 1 юни са лекоатлетически маратон, стрийтбол, турнир по шах, както и игрите на Summer Vibes Festival и "Детска лека атлетика" от спортен клуб "Радуканови".  Детският хепънинг "Щуроландия" ще обедини тематични артработилници за малки и големи, както и сцена на талантите. Детски танцов състав "Светлинките" и Школата по модерен балет Mom’s dream при народно читалище "Светъл ден 2009" ще изнесат концерт с участието на над 70 деца. 

За 2 юни организаторите са подготвили изложба на старинни оръжия, историческа викторина, патриотични игри, с което ще се отдаде почит към поета революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. И двата дни желаещите ще могат да се включат в състезания с тротинетки, рисуване с тебешири, народна топка, федербал, скачане на въже и др., уточниха организаторите. Ще има и томбола, като ще бъдат раздадени над 100 награди.

Summer Vibes Festival се организира от Община Видин и Event Masters с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и всички събития са безплатни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35