Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

Снимка: БТА

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се ориентира от запад, ще бъде слаб в Дунавската равнина до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София 29°-30°.

Над планините сутринта ще преобладава слънчево време, а следобед ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър, който по-късно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобeдните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 25°-26° по северното крайбрежие до 32° по южното, а на морската вода – 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В по-голямата част от Балканите ще бъде предимно слънчево. Следобед на повече места главно в западните и планинските райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В Букурещ ще бъде 33 градуса, в Атина – 32, в Истанбул – 30, в Белград – 28.

Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Британските острови, на Пиренеите, в Бенелюкс, северозападните райони на Франция и Германия и в много района на Европейска Русия. В останалата част от континента времето ще бъде динамично. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици – на места в централноевропейските страни и в Източна Европа значителни по количество. В Мадрид и Москва ще бъде 28 градуса, в Стокхолм и Санкт Петербург – 26, в Рим – 24, във Виена – 23, в Париж и Мюнхен – 19.

В Ню Йорк ще бъде 29 градуса, в Чикаго – 24, в Кейптаун – 16, в Мелбърн – 14.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35