Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима полицаи пострадаха по време на футболния мач ЦСКА-София – ЦСКА 1948

Снимка: БТА

Трима полицаи са пострадали на снощния плейофен двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на стадион “Васил Левски” в София, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Двама от тях са получили медицинска помощ и са се върнали на мястото на инцидента, а третият е с три шева в областта на коляното.

Мачът беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуването на стотина фенове на ЦСКА-София на терена. След намесата на полицията срещата беше доиграна същата вечер.

Задържани са петима души и е образувано досъдебно производство. “В момента колегите работят както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност”, заяви министърът.

Калин Стоянов каза още, че МВР е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието. Когато обаче полицаите виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, се намесват и благодарение на реакцията им ситуацията е овладяна бързо и няма тежко пострадали.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова излиза на килима за четири златни медала в Кайро

Настоящата абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова се класира за финалите на всички уреди на международния турнир по художествена гимнастика Pharaohs Cup 2024 в Кайро. Тя изпълни отлично четирите си съчетания и получи най-високите оценки – на..

публикувано на 30.06.24 в 09:05

“Левски” почита 53-тата годишнина от смъртта на легендарните футболисти Гунди и Котков

Петдесет и третата годишнина от трагичната смърт на легендарните футболисти на “Левски” и на националния отбор Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков днес ще бъде почетена от треньорския щаб, служители, ветерани и привърженици на футболния..

публикувано на 30.06.24 в 07:00

Фестивал на драконовите лодки в езерото Панчарево край София

На 29 и 30 юни езерото в Панчарево край София е домакин на Фестивала на драконовите лодки. През двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които всеки може да наблюдава. Фестивалът с вход свободен..

публикувано на 29.06.24 в 09:05