Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народните представители заседават извънредно днес

Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще заседава извънредно днес, съобщи на сайта си законодателният орган.

В дневния ред на депутатите е включено обсъждане на проекторешение, което да задължи здравния министър да предприеме действия за сключване на Колективен трудов договор в своя отрасъл и за прилагане на санкции при неплащане на предвидените трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Предвижда се също да бъде изслушан Димитър Главчев - служебен премиер и външен министър, заради разпространената информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща Международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Димитър Главчев: Скандал със Сребреница няма, няма да участвам в предизборни спектакли

Димитър Главчев вчера заяви, че няма да участва в “предизборни спектакли”, които се организират през последната седмица преди изборите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

обновено на 26.06.24 в 16:59

Последни консултации преди връчване на първия мандат за формиране на правителство

Президентът Румен Радев днес, 26 юни, завършва консултациите с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание, както предвижда конституционната процедура преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките..

публикувано на 26.06.24 в 07:05

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28