Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Южна Африка представят книгите за деца на Матина Генкова-Мпофу

Авторката на книги за деца Матина Генкова-Мпофу
Снимка: FB/Matina Genkova-Mpofu

На традиционното неделно събиране на българите в ЮАР днес в Мидранд по повод вчерашния Ден на детето ще представят книгите за деца на нашата сънародничка Матина Генкова-Мпофу. "Първата детска книга, която написах преди много луни, се казва "Мамо, защо съм различен?". Това е историята на дете, в чиито вени тече кръвта на няколко раси, която учи на приемане и толерантност", разказва авторката.
Празничната програма ще продължи със "Слово за Христо Ботев", подготвено от дечицата от българското неделно училище "Слънчо" и Спортен ден за малки и големи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посланик Янко Йорданов

Български културен център отваря врати в Акра, Гана

Български културен център "Свети Кирил" ще бъде официално открит в Акра - столицата на Гана, научи Радио България от свои източници. Официалното откриване на центъра, който ще се намира на адрес: 10 Kakramadu Road Cantonments, Accra, е на 25 юни..

публикувано на 24.06.24 в 21:20
Българи в Бенин и бенинци, завършили в България

Живко Михайлов, Бенин: Построил съм около 20 нови детски селища в Африка

Българинът Живко Михайлов, който от 38 години живее в Африка, а понастоящем е почетен консул на страната ни в Бенин, Западна Африка, сподели пред БТА, че е участвал в строителството на около 20 нови детски селища в Африка и е ремонтирал между 30 и 50...

публикувано на 22.06.24 в 12:26

Българин учи деца в Уганда на български песни и хора

Ученици в Уганда се учат да пеят български песни и да играят нашенски хора. Това става благодарение на Даниел Делибашев, който е създал училище в африканската страна и помага на местни деца. Той беше награден с почетна грамота от министъра на..

публикувано на 28.05.24 в 15:47