Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Любов като небе"

Снимка: FB / MiroOfficialFanpage

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на 80-те и 90-те години на ХХ век.

За създаването на "Любов като небе" Миро се е обърнал към същия екип, с който е работил и по други свои песни – музиката е на Крум Георгиев, текста Миро е написал заедно с Крум, аранжиментът е на Крум и Иван Иванов. За солото на саксофон Миро казва:

"Дълго мечтаех за песен със саксофон. Благодаря на Иван Йорданов, че я сбъднахме заедно."

"Любов като небе" се появява малко преди старта на Турне 2024 на Миро, което ще срещне изпълнителя с неговите почитатели на летните сцени в по-големите градове на страната. Концертите започват от Пловдив на 17 юни. Следват Плевен (21 юни), Велико Търново (11 юли), Бургас (18 август), Стара Загора (29 август), Варна (4 септември), и Русе (12 септември). Финалният за турнето концерт е насрочен за 18 октомври в Зала 1 на НДК.

Докато очакваме тези събития, да се заредим с положителни емоции с най-новата песен на Миро – "Любов като небе".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15