Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха Иван Николов от Босилеград с най-високия български орден

Снимка: БГНЕС

България е основният двигател на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, защото си даваме сметка колко важна е тази интеграция за сигурността, стабилността и устойчивото икономическо развитие на региона, но твърдо стоим на принципа на собствените заслуги в този процес на интеграция, за да бъде той устойчив и необратим. Това заяви президентът Румен Радев в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където държавният глава удостои председателя на Културно-информационния център "Босилеград" Иван Николов с орден "Стара планина" първа степен.



Големият общественик, журналист и доайен на българската общност в Босилеград Иван Николов е отличен за неговите изключително големи заслуги към България, за последователното и непоколебимо отстояване на правата, националната идентичност и достойнството на българите в Сърби
я, съобщава БТА.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54