Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

Снимка: МЗ/БГНЕС

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия.



Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за презареждане е кацнал в 9,42 ч. в МБАЛ Шумен, за да превози пациент в тежко състояние до София.


Пациентът е транспортиран до болничното вертолетно летище на УМБАЛ "Света Екатерина", след което е поет от реанимационен екип и откаран до Военномедицинската академия. 


През 2023 г. сто медицински специалисти бяха обучени и получиха сертификати за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 10 септември 2024 г.

Как Агенцията за българите в чужбина стига до сърцето на организациите на сънародници зад граница – акцент в "България днес" е интервю с ръководителя на изпълнителната агенция Райна Манджукова, а повод ни дава предстоящата премиера на..

публикувано на 10.09.24 в 19:00

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13

Български ученици разработват проект за откриване на противопехотни мини

На прага на първия учебен ден въпросите около светлото бъдеще на българското образование са все по-актуални, а отговорите – все по-мъгляво пожелателни. И сякаш все по-често дочуваме в тази сфера на обществото ни ехото на израза "Преходът мина. Да..

публикувано на 10.09.24 в 17:15