Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Снимка: Facebook / zoosf

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни заграждения, съобщи директорът на зоопарка Добромир Бориславов пред БТА.


Колобусите са рядък и застрашен вид маймуни, който обитава горите на екваториална Африка. Те се хранят с листа, клони и с плодове. Но сега вече ще похапват и … сладолед.

"Навлизаме в "сезона на сладоледа" и започваме подготовката на замразените плодове и лакомства за нашите любимци", твърди Добромир Бориславов. И допълва, че животните в Софийския зоопарк обожават замразените лакомства, защото им носят голямо разхлаждане в жегите. Съвсем наскоро, по повод Световния ден на мечките, мецаните в зоопарка получили изстудени пити от клей с мед, за да се почувстват по-специални в празничния ден!


Вижте още:

Снимки: Facebook / zoosf


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рами Киуан

В Париж на олимпиадата Киуан победи поляк и ще се изправи срещу австралиец

Европейският шампион по бокс в категория до 75 кг Рами Киуан направи успешен олимпийски дебют и се прицели директно в златния медал на игрите в Париж 2024. В откриващия си мач от олимпийската категория до 71 кг националът от Червен бряг победи с..

публикувано на 28.07.24 в 16:11

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14