Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас
Снимка: Свобода Атанасова

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България. 

На фестивала ще бъдат представени някои от най-интересните автори на всяка от петте литератури, носители на национални и международни награди.

Градът на поетите ще посрещне също експерти и представители на национални институции, посветени на литературната дипломация. Ще бъде поставено и начало на партньорството с ФАРА – Българската асоциация на комуникационните агенции. 

Организатор на събитието е Община Бургас, а домакин на професионалната програма – Центърът за съвременно изкуство с библиотека ”Пейо Яворов”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35