Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев покани новия президент на Мексико Клаудия Шейнбаум да посети България

Клаудия Шейнбаум, Румен Радев Снимки: БГНЕС, БТА

Президентът Румен Радев поздрави Клаудия Шейнбаум по повод избирането ѝ за президент на Мексиканските съединени щати. Българският държавен глава изрази увереност, че традиционните връзки на уважение и ползотворно сътрудничество между страната ни и Мексико, както и дългогодишните приятелски отношения, ще продължат да се развиват и укрепват и в бъдеще във всички сфери от взаимен интерес както на двустранна, така и на многостранна основа.
Президентът Радев пожела от името на българския народ и от свое име здраве и успех на Клаудия Шейнбаум в предстоящата й високоотговорна мисия и отправи към нея покана да посети България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новоизбраното 50-то народно събрание започва работа

За 19 юни президентът Румен Радев свика първото заседание на новоизбрания парламент на България. То ще бъде открито в 09.00 ч. от д-р Силви Кирилов, депутат от "Има такъв народ" (ИТН), който е най-възрастният народен представител в 50-ото Народно..

публикувано на 19.06.24 в 05:30

Служебният премиер отива в Брюксел за лидерска среща на ЕС

За трайно уреждане на конфликта ще е нужен диалог между всички страни, се подчертава в заключителното комюнике подписано от 80 страни в Швейцария на международната конференция за мир в Украйна. В документа, подкрепен от мнозинството участници се..

публикувано на 16.06.24 в 17:33
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18