Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Хората с увреждания в София гласуват в 14 секции

Подвижна избирателна кутия
Снимка: Мила Младенова, БНР

В София хората с увреждания, които днес гласуват с подвижна урна от домовете си са над 300 в 14 избирателни секции. Мобилните екипи ще обиколят 16 от районите на Столичната община, в които хора с увреждания са пожелали да гласуват от вкъщи. Всички те са посочили, че ще гласуват и на парламентарния вот, и на изборите за Европейски парламент. 
Друга възможност за хората с увреждания, които трудно се придвижват е да гласуват в секции по избор, пригодените за тях в отделните софийски квартали. За придвижването си те могат да използват специализиран транспорт от общината. 
До 19.30, през целия ден хората с увреждания ще могат да подават заявки, като досега общо 30 души са заявили услугата от събота насам.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България е представена във Вашингтон от служебния премиер Д. Главчев

В срещата на върха на НАТО от 09 до 11 юли във Вашингтон ще участва служебният премиер и външен министър Димитър Главчев. В делегацията, водена от премиера, ще участват служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал..

публикувано на 09.07.24 в 06:50
Делян Пеевски

ДПС ще сондира нагласите сред политическите сили за втория мандат

ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство. След като събра на среща в София част от областните структури на партията,  председателят на ДПС Делян Пеевски заяви: "Няма..

публикувано на 08.07.24 в 17:11

Бъдещето на Украйна е в НАТО, заяви посланикът на САЩ в София Кенет Мертен

Единодушни сме, че бъдещето на Украйна е в НАТО и че въпросът не е дали ще се присъедини, а кога. Това заявява в интервю за в-к "Труд" посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Преди срещата на върха на Алианса във Вашингтон по повод 75 години от..

публикувано на 08.07.24 в 08:55