Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите продължават да се покачват

Снимка: БГНЕС

След обяд ще бъде слънчево. Над планините в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Горещо време с максимални температури между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието, в София – около 31°. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. След обяд ще е горещо с максимални температури между 33° и 38°, на места в Горнотракийската низина и по-високи, в София - около 34°.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е около 23 - 24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На Балканите ще е предимно слънчево и горещо, с температури над климатичните норми. Над северозападните райони преди обяд облачността все още ще е значителна и на места ще има слаби валежи с гръмотевици, ще бъде ветровито.

Над Пиренейския полуостров и Западна Европа облачността ще е значителна. На места там ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове придружени с гръмотевици. Дъжд ще вали и на много места в Централна Европа, в северните райони на Германия количествата ще са значителни, а в Източна Полша ще прегърми. В Дания ще е ветровито. На Скандинавския полуостров ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места в Норвегия – от сняг. В Източна Европа ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста, над Западна Украйна и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и ще прегърми. Над северната половина от Апенинския полуостров облачността ще е променлива със слаби валежи, а в южната – ще преобладава слънчево време.

 В Лондон ще е 16°, в Париж 19°. Белград - 34°, Варшава 20°, в Берлин 19°. В Москва 24°, а във Виена 21°. В Лисабон и Мадрид 23°, Рим 27°,  Атина 36°,  В Букурещ 37°, а в Истанбул ще е 33°.

Във Ванкувърще е 19°, а в Отава 15 °, в Сан Франциско 21°, в Ню Йорк 24°, и Чикаго 19°,  в Маями 31°, Мексико сити  28°, в Лима 18°,  Сантяго де Чиле 14°, а в Рио де Жанейро ще е 24°. В Карачи 35°, в Риад 43 °,  Тел Авив 28°. В Маракеш 27, в Кайро 36°. В Аделаида 19°, в Сидни 16°. В Окланд 18° и в Уелингтън 15°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59