Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

В Истанбул отчитат ниска избирателна активност

Снимка: БНР- Мария Петрова

Ниска е избирателната активност сред българските турци в Истанбул, предава специалният пратеник на БНР Мария Петрова. Преди да отворят, пред двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул нямаше никакви избиратели, докато на изборите през 2021 г. е имало опашки. След 9:00 часа започнаха да пристигат повече избиратели, но има моменти, когато секциите са празни. предава Петрова. Организациите на изселниците отчитат умора сред избирателите, защото това са 6-тите избори за Народно събрание през последните 3 години. Генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев обобщи настроенията на избирателите в Турция: "От разговорите с изселническите организации – забелязвам, че има желание да се гласува на изборите. Предполагам, че ще са подобни нивата както на предишните избори". Надеждите за резултатите от изборите са да донесат повече стабилност в управлението на България, споделят избирателите край Босфора.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14