Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия "Величие" няма желание България да излиза от НАТО и ЕС

| обновено на 10.06.24 в 09:12
Ивелин Михайлов и Николай Марков с водача на листата във Варна проф. Юлиана Матеева и водача на листата в Стара Загора Красимира Катинчарова
Снимка: БТА

По нашите данни имаме между 5 и 9% от гласовете, ще имаме и евродепутат, каза Ивелин Михайлов от новата партия "Величие", която по първоначалните резултати пробива на вота за 50-и национален парламент.
"Направихме най-впечатляващата кампания за изминалите 35 години, имахме срещи в 50 града, продължаващи по 4 часа", каза пред БНР полк. Николай Марков, лидер на партия "Величие".
полк. Николай Марков
"Нас не ни гледат с добро око. Цялата кампания, която се разви срещу нас, беше и от системните, и от опозиционните партии. Най-голямата атака получихме от "Възраждане". Ние не се борихме за техните гласове. Ние се обърнахме към негласуващите хора", обясни Марков. Запитан какво парламентарно поведение може да се очаква от новата формация той отбеляза, че биха подкрепили "определени тематични неща", но няма да са аналог на "Възраждане". Марков заяви интерес към реалполитиката и обеща "еталон на европейско политическо говорене". "Тази провинциална агресия в българския парламент мислим да я приключим", изтъкна той в интервюто си за общественото радио.
"Ние вярваме, че икономиката трябва да се задвижи, за да можем да имаме вътрешни потоци пари, а не постоянно да разчитаме на външни", посочи Ивелин Михайлов пред БНТ, акцентирайки на различията, които имат с "Възраждане", относно това какво трябва да се случи в държавата.

Ивелин Михайлов
Основната позиция на "Възраждане" е, че причините България да не е добре, са външни фактори, а ние смятаме, че са вътрешни. Нямаме желание за излизане от ЕС и НАТО, защото това не е приоритетно за една държава. По тази причина ЕС и НАТО не са ни проблем, проблем ни е вътрешната корупция, вътрешните проблеми в страната и трябва да се преборим с тях, обясни Михайлов.
Пред обществената телевизия водачът на листата на партията за Европарламент Николай Марков каза, че първото, което трябва да се очаква, е да се върне парламентарната република, защото според него в момента няма такава, няма и върховенство на закона. "Ние имаме намерение да ви покажем как се прави реална политика и как бързо се реализират неща, които липсват", добави Марков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът призова НАТО да не вкарва войски в Украйна

Въпросът не е дали Украйна ще влезе в НАТО, а кога ще се случи. Отговорът зависи от бойното поле и способността за постигане на устойчив мир, каза българският президент Румен Радев при откриването на 28-ата правителствена кръгла маса, организирана..

публикувано на 02.07.24 в 14:18
 Димитър Главчев

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в..

публикувано на 02.07.24 в 10:48

Получавайки мандат за правителство, ГЕРБ-СДС обяви проект за кабинет

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Росен Желязков. Той е кандидатът за премиер, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС. Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на..

обновено на 01.07.24 в 18:06