Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историята на древния и вечен Пловдив оживява в международен фестивал

Снимка: БГНЕС

Международен фестивал "Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство" се открива днес и ще продължи до 16 юни. В събитието, с организатор Сдружението за исторически възстановки "Филипопол" се очакват участници от България, Хърватия, Сърбия, Румъния, Русия и Украйна.

Стартът на фестивала е на сцената на Римския стадион в Стария град от 19.00 ч.в петък.

На 15 и 16 юни по традиция в парк "Лаута" участниците ще пресъздадат живота на древните ни предшественици от Античността и Средновековието - храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура. 

Фестивалът се финансира от Община Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: сдружение за антични реконструкции Mos Maiorum Ulpiae Serdicae

Античен фестивал в София пресъздава епохата на император Констанций II

Гостите и жителите на столицата могат да се потопят в периода на късната античност и управлението на император Констанций II – един от синовете на Константин Велики. Възстановката се организира на 21 и 22 септември от сдружение за антични..

публикувано на 21.09.24 в 06:15

Градска естетика и поминък, свързан с морето – животът в древния град Анхиало, днешно Поморие

Курортните селища по Българското Черноморие могат условно да се разпределят в две категории – съвременни, забележителни със своите шумни и многоцветни улици, а във втората категория попадат достолепните пристанищни градове, с многовековна история,..

публикувано на 02.09.24 в 09:45

В миналото траханата е била защитa срещу глада, а днес – срещу загубата на памет

На 3 август 2024 г. на площада в село Пелевун, община Ивайловград, се провежда първият по рода си Празник на траханата в България. Събитието, свързано с родовата памет, кодирана в традиционната българска храна като дар от природата, е по идея на..

публикувано на 02.08.24 в 09:20