Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историята на древния и вечен Пловдив оживява в международен фестивал

Снимка: БГНЕС

Международен фестивал "Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство" се открива днес и ще продължи до 16 юни. В събитието, с организатор Сдружението за исторически възстановки "Филипопол" се очакват участници от България, Хърватия, Сърбия, Румъния, Русия и Украйна.

Стартът на фестивала е на сцената на Римския стадион в Стария град от 19.00 ч.в петък.

На 15 и 16 юни по традиция в парк "Лаута" участниците ще пресъздадат живота на древните ни предшественици от Античността и Средновековието - храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура. 

Фестивалът се финансира от Община Пловдив.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рибарица е домакин на фолклорен фестивал

Ценители на българския фолклор се събраха в почивните 20 и 21 юли в тетевенското село Рибарица за Третия национален фестивал и шестнадесето издание на "Празник  на народния обичай и автентичната носия" в местността Костина. Във фестивалните дни..

публикувано на 21.07.24 в 08:25

Фолклорен фестивал в подножието на Витоша събира изпълнители от девет страни

От днес до 20 юли в подножието на планината Витоша ще се проведе едноименният Международен фоклорен фестивал. Изпълнители от Боливия, Индия, Италия, Албания, Мексико, Казахстан, Молдова, Северна Македония и България ще запознаят публиката с..

публикувано на 15.07.24 в 07:00
Снимка: Регионален етнографски музей - Пловдив

Регионалният етнографски музей в Пловдив помага за възраждането на древния занаят плъстене

Изделия, изработени от вълна, вдъхват усещането за вътрешен уют и топлина в посетителите на пловдивския Регионален етнографски музей, връщайки ги във времена, когато номадите прекосявали просторни територии със своите стада. И тъй като никъде не се..

публикувано на 13.07.24 в 10:25