Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев постави въпроса за връщането на военната служба

Снимка: president.bg
В Стара Загора, където участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от начална военна подготовка за младото поколение. Радев посочи за пример съюзниците ни в НАТО, които връщат наборната военна служба.

В словото си пред запасните войни, държавният глава подчерта, че днешните геополитечески предизвикателства и войната в Украйна налагат обществен дебат за нуждата от личен състав за армията, която е много по-голяма и от оръжията и технологиите. 

Президентът добави, че е въпрос на няколко години решенията от националната сигурност да се вземат от хора, които нямат нищо общо с армията. Затова е от огромно значение работата с мобилизационния резерв тук в България, посочи той.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25

Варна е домакин на международно състезание с дронове

Над 75 пилоти на дронове от целия свят ще мерят сили край варненския квартал Аспарухово, съобщи БТА. Събитието DRON CUP VARNA FAI 2024 се провежда с подкрепата на Община Варна на 20 и 21 юли в зоната до игрищата на местния парк край Аспарухово...

публикувано на 20.07.24 в 17:15