Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев гостува в Черна гора

Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев от неделя е на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович, предаде БТА. На 17 юни, българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от домакините в президентската резиденция „Плави дворац“ в Цетине - историческата и културна столица на страната. Президентите ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации. Радев и Милатович ще дадат съвместна пресконференция. В рамките на посещението българският гост ще има срещи в Подгорица с премиера Милойко Спаич и с председателя на Скупщината Андрия Мандич. Сред темите в разговорите ще е и подкрепата на София за напредъка на Черна гора в процеса на присъединяване към ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. След като в..

публикувано на 25.06.24 в 07:35
Президентът Румен Радев.

Румен Радев разговаря с първите три парламентарни сили преди връчване на мандат за формиране на кабинет

Президентът Румен Радев започна консултациите си с парламентарно представените партии и коалиции, преди да връчи мандата за съставяне на правителство на спечелилата изборите ГЕРБ-СДС. В началото на срещата с първата политическа сила той открои..

публикувано на 24.06.24 в 15:11

Възраждане: Ако няма кабинет на ГЕРБ, вариантите са кабинет с мандат на "Възраждане" или избори

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Според него, ако не се случи..

публикувано на 23.06.24 в 11:29