Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер отива в Брюксел за лидерска среща на ЕС

Снимка: БТА-архив

За трайно уреждане на конфликта ще е нужен диалог между всички страни, се подчертава в заключителното комюнике подписано от 80 страни в Швейцария на международната конференция за мир в Украйна. В документа, подкрепен от мнозинството участници се настоява за достъп до пристанищата в Черно и Азовско море, коийто е от критично значение за глобалните доставки на храни. Страните подкрепили декларацията, настояват Украйна да има "пълен контрол" над Запорожката атомна електроцентрала и се ангажират с "териториалната цялост на всички държави, включително и Украйна".

След конференцията служебният премиер Димитър Главчев заминава за Брюксел. На 17 юни той ще участва в неформалната среща на лидерите от ЕС. Там ще се обсъждат институционални въпроси след изборите за Европарламент от 9 юни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45

Продължават консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. След като в..

публикувано на 25.06.24 в 07:35
Президентът Румен Радев.

Румен Радев разговаря с първите три парламентарни сили преди връчване на мандат за формиране на кабинет

Президентът Румен Радев започна консултациите си с парламентарно представените партии и коалиции, преди да връчи мандата за съставяне на правителство на спечелилата изборите ГЕРБ-СДС. В началото на срещата с първата политическа сила той открои..

публикувано на 24.06.24 в 15:11