Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Присъствено и онлайн, участие ще вземат 23-ма журналисти от 18 българоезични медии по света

Снимка: Пиксабей

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

Темата на тазгодишното издание на срещата е "Медии и общност", а събитието ще се проведе в хибриден формат – на място и чрез онлайн видеовръзка. 

Срещата ще бъде открита в Националния пресклуб на БТА в Одеса от генералния директор на Агенцията Кирил Вълчев. Приветствие към участниците онлайн ще отправи вицепрезидентът Илияна Йотова.

На откриването са поканени: Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, Украйна; кметът на Одеса Геннадий Труханов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбинаРайна Манджукова, Светослав Иванов, генерален консул на България в Одеса, Мария Попова, представител на омбудсмана на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеска област.

В откриването на форума ще се включи онлайн също и Сергий Череватий, генерален директор на украинската национална информационна агенция Укринформ.

На форума – присъствено и онлайн, участие ще вземат журналисти от 14 държави, включително България. Общо 23 журналисти от 18 българоезични медии по света ще участват на форума. Представители на 13 български медии също ще се включат в дискусията.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14