Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Снимка: FB/lubokirovofficial

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце". На концерта-промоция беше представен и най-новият сингъл, дал името на албума. В него текстът както винаги е на Любо, музиката е написал в съавторство с друга звезда – Станислав Сланев – Стенли, аранжиментът е дело на Ангел Дюлгеров – китарист и продуцент, с когото Любо активно работи по последните си проекти.

"С лекота взимам смели решения за музиката, текстовете и аранжиментите на моите песни без да забравям, че всички те са подарък за публиката, без която всички ние сме никой. Албумът "Ново сърце" е огледало на целия спектър от емоции и мисли, които ме вълнуват в момента и които бих искал да споделя. Надявам се колкото се може повече хора да открият и себе си в този албум и когато се срещнем на предстоящите концерти из цяла България, "всичко да стане цяло," споделя Любо.


А концертите от неговото "Ново турне 2024" започнаха на 14 юни с представянето на албума и новия сингъл. Поради големия интерес, на някои места събитията ще бъдат в две дати, като в родния му град Плевен (10 и 11 юли) и Варна (13 и 14 юли). Следват Стара Загора (18 юли), Бургас (21 юли), Пловдив (7 август) и Велико Търново (9 октомври). Грандиозният финал на "Ново турне 2024" ще бъде на 28 ноември в "Арена София".

"Ново сърце" излиза и с видео, режисирано от Васил Стефанов и Стефка Николова.То рисува емоционален портрет на обичащите хора и носи силата да зарежда и усмихва. В него главни герои са близките на Любо и най-добрите му приятели, които го подкрепят и в личния му свят, и като артист.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10