Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

Снимка: БТА

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния.
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в Калифорния, САЩ, както и участник в първата Световна среща на българските медии, поднесоха венец на бюст-паметника на Христо Ботев от името на делегацията.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев (в средата) и Евгени Веселинов, главен редактор на „BulgariCA“, Калифорния, САЩ (вдясно, на преден план), поднесоха венец на бюст-паметника на Христо Ботев от името на делегацията

След това участниците в тазгодишната среща посетиха паметната плоча на Христо Ботев, където е била къщата на поета и революционера, докато е живял в Браила от 1869 г. до 1871 г.

Украинските градове Одеса, Болград и Измаил ще домакинстват тазгодишното издание на Световната среща на българските медии от 18 до 21 юни, в която се включват 23-ма журналисти от 18 българоезични медии по света. Българското национално радио е представено на форума от генералния директор Милен Митев.

Вижте още:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48
Снимка: Фолклорна танцова формация „България“ в Централна Англия

На фестивал в Устър, Англия, играха български народни хора

Танцьорите на Фолклорна танцова формация "България" в Централна Англия от школите в Нотингам, Ковънтри и Стаффорд по покана на Формацията за народни танци в Устър "Нестинари-Детелина" представиха страната ни във фестивала Устър Шоу (Worcester Show) в Устър,..

публикувано на 15.08.24 в 17:14

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47