Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

Над 11 000 непридружени деца-бежанци са потърсили закрила в България в последните 5 години

Снимка: unicef.org

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България, Държавната агенция за бежанците и Летище София.


Фотографите Добрин Минков и Николай Стойков разказват историите на деца и техните семейства, както и на непридружени деца от новооткритата Сигурна зона за непридружени деца в Харманли, създадена от УНИЦЕФ, ДАБ и партньори, с подкрепата на Швейцария.



Изложбата е призив за солидарност, разбиране и толерантност към невинните деца, тръгнали на път, които плащат най-високата цена заради войни, конфликти или политическа нестабилност. Експозицията може да бъде видяна до 20 юли 2024 г.


През последните години ескалацията на международните и вътрешните конфликти принуди повече от 50 000 души, 13 000 от които - деца, да потърсят международна закрила в България. От тях през последните 5 години повече от 11 000 непридружени деца-бежанци са потърсили закрила в страната.


Още по темата:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52