Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалната пенсия за старост става 307,07 лв. от 1 юли

Снимка: БНР - архив

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши служебното правителство на днешното си заседание. Повишаването на социалната пенсия ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя от социалната пенсия за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, съобщават от правителствената пресслужба.

Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите – за чужда помощ и за ветерани от войните. По този начин ще се повишат доходите на общо над 137 000 пенсионери.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Никола Цолов

Никола Цолов с първа победа в основно състезание във Формула 3

17-годишният Никола Цолов спечели своята трета победа във Формула 3 и първа в основно състезание, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария. Пореден триумф на Никола Цолов във Формула 4 в Испания До момента..

публикувано на 21.07.24 в 11:44