Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат

Кирил Петков: Пеевски и Борисов на политическата сцена - това е ужасно скъпо!

Снимка: БГНЕС

"След като се посъветвах с моите колеги от "Има такъв народ", решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат... Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време". Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов. Според него, ако мандатът бъде получен от ИТН, е добре всички политически сили да подкрепят такова експертно правителство, ако не искат наесен в България отново да има избори.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”, пише във ФБ профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стабилно правителство може да се формира само от първите три политически сили в 50-ия парламент – ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. В противен случай нови предсрочни избори са неизбежни. 

От ПП-ДБ в лицето на един от лидерите на коалицията Асен Василев заявиха, че е задължение на победителя да осигури мнозинство и че ПП-ДБ ще е в опозиция "на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС".
Дори ако лидерите на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски се споразумеят за общ кабинет, те все пак ще се нуждаят от подкрепата на трети политически играч.
В момента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изнудван от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, а от "Има такъв народ" получава "ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост", цената на които ще стане ясна скоро. Това обяви във "Фейсбук" другият  съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков.
"Реалният въпрос е не каква е цената на ИТН, (това скоро ще разберем) а ние като българи, колко още можем да платим за “удоволствието” Пеевски и Борисов да са на политическата сцена. Двама човека спират прогреса на цял народ. Това е ужасно скъпо!", коментира още Петков.
Вижте още:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

обновено на 26.06.24 в 16:59

Последни консултации преди връчване на първия мандат за формиране на правителство

Президентът Румен Радев днес, 26 юни, завършва консултациите с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание, както предвижда конституционната процедура преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките..

публикувано на 26.06.24 в 07:05

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28