Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица".
Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка участниците ще готвят на жив огън и печки на дърва в съдове, в каквито са готвели предците ни, съобщават от Общината.
Във фестивала ще се включат известни местни готвачи и автори на кулинарни книги, като Цветан Дончев – Дедо Скръц от Враца, Георги Костодинов от Чипровци, проф. Николай Палашев, Еми Цветкова, Силвия Томова и т.н., както и майстори на местни гозби от изцяло натурални продукти.
Името на фестивала идва от билката мащерка, която в Северозападна България наричат "бабина душица". Мащерката се използва в почти всяко ястие в българския северозапад.
След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..
В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..
Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..
Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения..
Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на..
С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи..