Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опера от балкона и детски песни за френския Ден на музиката във Варна

Снимка: Опера Варна

Черноморският град Варна ще се потопи в духа на френския Празник на музиката на 21 юни. Събитието, организирано от Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Държавна опера Варна и Pontica Solutions, предвижда три специални сцени с колоритни изпълнения

На крайбрежната алея във Varna Street Food Park от 15.30 ч. свои любими песни ще изпълнят ученици от Международния френски лицей във Варна „Шарл Перо“, децата от Детска къща и др. От 17.00 ч. от балкона на Варненската опера емблематични за града оперни певци - Жана Костова, Силвия Ангелова, Илина Михайлова, Пламен Райков и Гео Чобанов, ще зарадват гостите и жителите на града с избрани сола. 

От 18.30 ч. на сцена "Раковина" в Морската градина ще последват пъстри музикални изпълнения от децата на Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Варненският държавен архив илюстрира във фотоси модата от средата на XIX до средата на XX век

“Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX до средата на XX век” е името на изложба, която от днес привлича вниманието на посетителите във варненския Държавен архив. Над 120 снимки проследяват промяната в облеклото, аксесоарите,..

публикувано на 12.08.24 в 07:00

Кино "Влайкова" представя класики от България и света в есенната си програма

Кино "Влайкова", което е един от най-старите действащи киносалони в столицата, ще зарадва любителите на българските и световните кино класики. Програмата "Кинокласики в кино Влайкова" започва през септември и ще продължи до края на годината...

публикувано на 11.08.24 в 10:20
Соня Йончева

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност. Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във..

публикувано на 11.08.24 в 10:03