Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джесика Ланг ще гостува на Националната галерия в София като фотограф

Портрет на Джесика Ланг © Manuel Outumuro / галерия Хауърд Грийбърг, Ню Йорк
Снимка: nationalgallery.bg

Прочутата кино и театрална актриса Джесика Ланг, носителка на две награди “Оскар”, в продължение на почти две десетилетия гради кариера като художествен фотограф. Първата по рода си нейна ретроспектива в България ще бъде представена в рамките на платформата “Майстори на фотографията”.

Минесота, 2011-18 © Джесика Ланг / галерия Хауърд Грийбърг, Ню Йорк

Експозицията ще включва близо 120 черно-бели снимки - много лични, почти интимни произведения, създадени по време на пътуванията на Джесика Ланг по света.

Снимките могат да бъдат видени от 4 юли до 29 септември 2024 г. Изложбата се организира от фондация „МУСИЗ“ в партньорство с Националната галерия и галерия „Хауърд Грийнбърг“, Ню Йорк.
За 4 юли, четвъртък, от 18:30 часа в Двореца, пл. „Княз Александър I“ № 1, е предвиден разговор с Хауърд Грийнбърг и Джесика Ланг.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариус Куркински открива фестивала "София Моно"

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военна академия "Георги С. Раковски" между 17 и 25 юли в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за..

публикувано на 17.07.24 в 07:10

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05
Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17