Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на персонал е основно предизвикателство пред хотелиерите

Снимка: Facebook /Visit Sunny Beach

До края на годината не се очаква повишение на цените в хотелиерството, а в обектите, които предвиждат увеличение, то ще бъде не повече от 10%. Хотелиерите обаче не  очакват подобрение на бизнес средата. Това сочат данните от традиционно национално допитване до мениджъри и собственици на хотели, направено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели към края на първото полугодие. 70% от респондентите отбелязват като основен проблем в хотелиерството липсата на персонал, за малко над 1/5 предизвикателство пред техния бизнес е ръстът на разходите, а за 10% проблем е спадът на туристите от традиционния за конкретния хотел пазар, посочва Георги Дучев, изпълнителен директор на асоциацията. Въпреки че разчитат на внос на персонал, хотелиерите все по-малко виждат това решение като устойчиво. Спрямо миналата година се увеличава процентът на хотелиерите, които смятат да заложат на студенти и ученици в горните класове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

9581 компании у нас са с над 40% руска собственост

Страната ни е на второ място в Европейския съюз по брой компании с над 40% руска собственост, показва проучване на Moody's. Рейтинговата агенция е идентифицирала 46 хил. субекта в ЕС, притежание на руски фирми или на руски физически лица. Две трети..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Изграждаме 19 хил. мегавата нови мощности, 90% от които от възобновяеми източници

През следващите 10 години у нас ще бъдат изградени над 19 хил. мегавата нови мощности, 90% от които от възобновяеми енергийни източници като слънце, вятър и вода, предвижда десетгодишният план за развитие на преносната електрическа мрежа на..

публикувано на 18.08.24 в 10:50

Очаква се поевтиняване на природния газ с около 2% през септември

Природният газ ще поевтинее с около 2 процента през септември, прогнозират от “Булгаргаз”. Това става ясно от подаденото заявление в Комисията за енергийно и водно регулиране. От дружеството информират, че през следващия месец ще бъдат използвани..

публикувано на 17.08.24 в 15:10