Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на персонал е основно предизвикателство пред хотелиерите

Снимка: Facebook /Visit Sunny Beach

До края на годината не се очаква повишение на цените в хотелиерството, а в обектите, които предвиждат увеличение, то ще бъде не повече от 10%. Хотелиерите обаче не  очакват подобрение на бизнес средата. Това сочат данните от традиционно национално допитване до мениджъри и собственици на хотели, направено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели към края на първото полугодие. 70% от респондентите отбелязват като основен проблем в хотелиерството липсата на персонал, за малко над 1/5 предизвикателство пред техния бизнес е ръстът на разходите, а за 10% проблем е спадът на туристите от традиционния за конкретния хотел пазар, посочва Георги Дучев, изпълнителен директор на асоциацията. Въпреки че разчитат на внос на персонал, хотелиерите все по-малко виждат това решение като устойчиво. Спрямо миналата година се увеличава процентът на хотелиерите, които смятат да заложат на студенти и ученици в горните класове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Токът за бита поскъпва, парното и топлата вода поевтиняват

От днес токът за бита поскъпва средно с 1,7%, а за парно и топла вода ще плащаме с 8,5% по-малко, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-голямо повишение на цените на тока има в Западна България – 3%, докато клиентите в североизточната..

публикувано на 01.07.24 в 07:00

България все още не покрива критериите за еврозоната

България отговаря на 3 от Маастрихските критерии за присъединяване към еврозоната, но все още не изпълнява целите за устойчивост на цените и инфлацията, се посочва в доклад на Еврокомисията, предава БТА. България засега не отговаря на изискванията..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

България е търсен износител на риба и рибни продукти

През годините България се e превърнала в търсен износител на риба и рибни продукти, както и на деликатесни продукти от черен хайвер. Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на земеделието и храните Деян Стратев в производствените бази на..

публикувано на 22.06.24 в 14:29