Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български културен център отваря врати в Акра, Гана

Посланик Янко Йорданов
Снимка: МВнР - Архив

Български културен център "Свети Кирил" ще бъде официално открит в Акра - столицата на Гана, научи Радио България от свои източници.

Официалното откриване на центъра, който ще се намира на адрес: 10 Kakramadu Road Cantonments, Accra, е на 25 юни от 18,30 ч.

В поканата, отправена от посланика на България, акредитиран за Гана, Янко Йорданов и почетния консул на България в Гана Николас ван Щаалдуйнен към местната българоговореща общност се отбелязва, че Българският културен център ще бъде домакин на български събития за българите в Гана, над 100-те ганайци, учили в България в миналото, и студенти, учещи в момента в България.

Ще се провеждат уроци по български език и ще се насърчават двустранният бизнес и туризъм. Сред акцентите на българското средище е и ресторантът "Кирил", който ще предлага вкуса на България и Балканите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българи в Бенин и бенинци, завършили в България

Живко Михайлов, Бенин: Построил съм около 20 нови детски селища в Африка

Българинът Живко Михайлов, който от 38 години живее в Африка, а понастоящем е почетен консул на страната ни в Бенин, Западна Африка, сподели пред БТА, че е участвал в строителството на около 20 нови детски селища в Африка и е ремонтирал между 30 и 50...

публикувано на 22.06.24 в 12:26
Авторката на книги за деца Матина Генкова-Мпофу

В Южна Африка представят книгите за деца на Матина Генкова-Мпофу

На традиционното неделно събиране на българите в ЮАР днес в Мидранд по повод вчерашния Ден на детето ще представят книгите за деца на нашата сънародничка Матина Генкова-Мпофу. "Първата детска книга, която написах преди много луни, се казва "Мамо, защо съм..

публикувано на 02.06.24 в 10:00

Българин учи деца в Уганда на български песни и хора

Ученици в Уганда се учат да пеят български песни и да играят нашенски хора. Това става благодарение на Даниел Делибашев, който е създал училище в африканската страна и помага на местни деца. Той беше награден с почетна грамота от министъра на..

публикувано на 28.05.24 в 15:47