Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Снимка: Facebook /Орлин Горанов

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове: Шумен (28 юни), Велико Търново (5 август), Плевен (6 август), Стара Загора (9 август), Варна (6 октомври), а големият финал ще бъде на 19 ноември в София, в Зала 1 на НДК. Всяко от тези събития, обхващащи лятото и есента, ще представи някои от най-обичаните песни на Орлин Горанов в нови концертни аранжименти, дело на Радо Казасов, който ще бъде и на барабаните. До Орлин Горанов на сцената ще застанат още Евден Димитров на бас, Денис Попстоев на клавишни и саксофон,  музикантите от "Ку-ку бенд" Кристиян Илиев на пиано и Цветан Недялков на китара, тромпетистът на "Акага" Иво Казасов, и вокалното трио "Тринити". Към тях се прибавя и оркестър Симфониета – Враца с диригент Георги Милтиядов, който е автор на оркестровите аранжименти. Ще има и специални гости – Кристина Димитрова, Любо Киров, Орлин Павлов, Александра Раева, Мариана Попова – все изпълнители, с които Орлин Горанов през годините е свързан с общи проекти, но и с искрено приятелство.

За своите пет десетилетия на сцената, изпълнителят казва:

"Всички тези години на сцената са магия, защото музиката има силата да вдъхновява, да създава, да сбъдва. Тя е онази нишка в живота, която събира и свързва нашите спомени и емоции. А най-голямата магия е, че имам възможността да споделям музиката с публиката."

А неговата публика също се простира в няколко десетилетия, още повече, че обхваща не само популярната, но и класическата сцена. Орлин Горанов е желан солист в оперните театри у нас и в чужбина. Работил с повечето от най-добрите автори в поп жанра, сред вечните му хитове се открояват песни като "Светът е за двама", "Да започнем отначало", "Детски спомен", "Дивото ято" и много други. "Да започнем отначало" получи нов живот в дуетна версия с друг любим певец – Орлин Павлов. Към добре познатата музика на Александър Бръзицов и текста на Михаил Белчев е добавен новия аранжимент на Иван Тишев. В записа участват Милен Кукошаров на клавишни и Мирослав Иванов на китара. Песента е включена в саундтрака на филма "Завръщане 2".


Снимки: Facebook /Орлин Горанов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15