Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова ще играе на четвъртфинал в Бад Хомбург

Снимка: AP Photo

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова достигна до четвъртфиналите на турнира на трева WTA 500 в Бад Хомбург. Тя извоюва трета поредна победа в германския град – една в квалификациите и две в основната схема.

Виктория Томова спечели с 6:4, 6:2 срещу четвъртфиналистката от Откритото първенство на Австралия през януари т.г. Линда Носкова от Чехия. Следващата й съперничка ще бъде определена в мача между рускинята Анна Блинкова и четвъртата в схемата Беатрис Адад Мая от Бразилия.

С класирането за четвъртфиналите българката спечели 108 точки за световната ранглиста, които й гарантират ново рекордно класиране и шанс да се нареди сред първите 50 от понеделник. През тази седмица тя дебютира в топ 60, заемайки 58-о място.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трима полицаи пострадаха по време на футболния мач ЦСКА-София – ЦСКА 1948

Трима полицаи са пострадали на снощния плейофен двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 на стадион “Васил Левски” в София, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Двама от тях са получили медицинска..

публикувано на 01.06.24 в 13:52

Боксьорът Радослав Росенов извоюва квота за олимпиадата в Париж

Европейският вицешампион в бокса Радослав Росенов спечели олимпийска квота в категория до 63,5 кг след победа над Александру Параскив от Молдова на турнира в Банкок. Така той стана петият български боксьор, който ще играе на игрите в Париж.  При жените..

публикувано на 31.05.24 в 17:06