Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зденка Тодорова с премиера на новата си книга “Любимият полк” в Цариброд

3
Снимка: Народна библиотека „Детко Петров“

Зденка Тодорова – журналист и писател, ще представи тази вечер в Народната библиотека “Детко Петров” в Цариброд най-новата си книга “Любимият полк”, съобщи мултимедийният портал на български и сръбски език ФАР. Книгата е посветена на 120-ата годишнина от формирането на 25-и пехотен Драгомански полк и изпращането му на щабквартира в Цариброд.

Зденка Тодорова

“Написах тази книга с много любов за едни хора и едно време, оставило трайна следа върху културата, родолюбието и творческия дух на Цариброд”, написа във фейсбук страницата си Зденка Тодорова. Тя е родена в Цариброд, автор е на множество книги, документални филми, авторски телевизионни предавания и статии за правата на българското малцинство и живее и твори в София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54