Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Резерватът "Юлен" в Пирин
Снимка: Facebook / NPPirin

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне. 
В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските райони ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи умерен североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29-30°.

Над планините
 ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието
 ще бъде слънчево, но ветровито, с умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканския полуостров
ще бъде предимно слънчево. След обяд, над планинските райони ще е с купеста облачност и на отделни места, главно в Карпатите ще превали, възможно е да прегърми. Температурите ще се повишават.

В Западна Европа
, в Испания и Франция се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици, но от юг ще спират. Циклонът, определящ времето там ще се премества на изток-североизток, а до вечерта в района на Алпите и Германия ще завали. На отделни места валежите ще са значителни по количество, ще има и гръмотевични бури. Облачно със слаби валежи от дъжд ще бъде на Британските острови, а на Скандинавския полуостров ще са на повече места и по-интензивни, особено в Норвегия. Предимно слънчево ще е във Финландия, източната половина на Западна и в много райони на Източна Европа; след обяд на отделни места ще е с купеста облачност и в изолирани райони ще превали и прегърми. Купесто-дъждовна облачност ще се развива през целия ден над източната част на Европейска Русия и там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В Лондон ще е 23°, в Стокхолм 22°, а в Париж 26°. В Белград и Атина 33°. Москва – 32°, а в Рим 35°. В Берлин 30°, Мадрид 27°, а в Лисабон 21°. В Будапеща 31°, а в Истанбул 30°, а в Букурещ ще е 36° , Прага 32° и Варшава 29°.

Отвъд Океана
– във Ванкувърще е 20°, а в Отава 21 °. В Сан Франциско 21°, в Ню Йорк 25°, в Чикаго и Маями 31°, в Мексико сити 22°, в Каракас 21°, в Лима и Сантяго де Чиле 17°, а в Рио де Жанейро ще е 25°. В Карачи 36°, в Риад 43° , Тел Авив 29°. В Маракеш 32, в Кайро 35°. В Мелбърн 11°, в Сидни 15°. В Окланд 15° и в Уелингтън 12°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен водач беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните със скандирания “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05